Seks mænd dømt for omfattende bedrageri

Seks mænd i alderen 50-65 år blev i dag ved Retten i Viborg dømt i en sag om bedrageri af særlig grov karakter. De har alle i forskellig grad medvirket til bedrageri for samlet set mere end seks millioner kroner.

De seks mænd var tiltalt for omfattende kreditbedrageri via forskellige virksomheder. De købte materialer på kredit, selvom de vidste, at de ikke ville betale leverandører og kreditgivere. Mændene var samlet set tiltalt for over 500 forhold, der er begået i en periode fra 2015 til 2018.

De blev alle kendt skyldige i bedrageri. Den 54-årige hovedmand fik tre år og seks måneders fængsel. De øvrige tiltalte blev idømt straffe på mellem tre måneder og et år og seks måneders fængsel.

”Der er tale om massivt og systematisk bedrageri, hvor et stort antal mennesker er blevet snydt for væsentlige beløb. Politiet har lavet et omfattende efterforskningsarbejde i sagen og det er naturligvis tilfredsstillende at konstatere, at det store arbejde har ført til, at de mange, der er blevet snydt, kan se, at gerningsmændene bliver straffet”, fortæller anklager i sagen, Gorm Søgaard Lund.