Skatteyderne finansierer propalæstinensisk pseudoforskning

I maj, under Gaza-konflikten, trykte Politiken en erklæring fra 40 mellemøstforskere anført af professor Sune Haugbølle (RUC), hvor de gav udtryk for, at Israel var en apartheidstat, og at man skulle boykotte våbenleverancer til Israel og videnskabeligt samarbejde med israelske institutioner, skriver Bent Blüdnikow i en kronik i dagens Berlingske.

”’Som akademikere, forskere, og undervisere med speciale i Mellemøsten er vi solidariske med palæstinenserne i Gaza, på Vestbredden, i Israel’, skrev de 40 mellemøstforskere. De har ikke fordømt andre lande i deres erklæring. Tænk blot, hvor mange mennesker, der underkues og dræbes i lande som Iran, Syrien, Kina og så videre.

Men kun det demokratiske Israel udsættes for fordømmende erklæring af disse forskere. Der var her signaler nok, der viste, at det kunne være politisk aktivisme forklædt som forskning.

Hanne Leth Andersen, RUC’s rektor, bør kigge nærmere på, om RUC bliver brugt som en base til at politisere mod Israel”.

24NYT: En bølge af politisering, aktivisme og identitetspolitisk pseudoforskning ruller hen over danske universiteter. Mellemøst-pseudoforskning handler mest om at kritisere og dæmonisere Israel og støtte den palæstinensiske tabersag. Læs mere om 3. rangs danske ”forskere” og deres pseudoforskning her.