Sundhedsstyrelsen gemmer sig bag sin inkompetence

Nye infektionssygdomme er den eneste reelle alvorlige sundhedsmæssige trussel mod menneskeheden. Derfor bør infektionssygdomme have speciel opmærksomhed. Den erkendelse kræver næppe, at man er infektionsepidemiolog, infektionsmediciner eller læge.

Som bosat i Østen må man mildest talt undre sig over de danske myndigheder og deres håndtering af coronaviruskrisen, skriver prof. dr. med. Hans Gregersen, der er bosat i Hong Kong, i sit debatindlæg i Jyllands-Posten.

Danmark kan nu bryste sig af at være i den absolutte top for eksponentiel vækst af coronavirusramte. Der har ellers været over en måned længere end landene i Østen om at forberede sig, så man ikke ville komme i den nuværende situation.

Danmark har nu ca. fem gange så mange tilfælde som Hongkong, der har en langt større befolkningstæthed, geografisk nærhed til Kina mv. Imidlertid blev det ikke taget alvorligt af de danske myndigheder.

Mest rammende er vel udtalelsen fra Sundhedsstyrelsens direktør blot et par dage før de første danske tilfælde, at ”der er meget lille sandsynlighed for, at ny coronavirus spredes i Danmark”.

Sundhedsstyrelsen kan ikke gemme sig under, at dette er nyt territorium, selv om Danmark blev sparet for sars. Det handler desværre om, at man ikke har kompetencerne og almindelig sund fornuft til at håndtere denne slags kriser.