Svindler udgiver sig for at være fra politiet

En svindler udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi. Han ringer til folk over hele landet – typisk sent om aftenen.

Det er ikke så tit, folk, der bor i andre dele af Danmark, ringer til Midt- og Vestjyllands Politi. Men de seneste uger har der været en hel del. En svindler ringer nemlig rundt til borgere i hele landet og udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi. Nogle af dem, der har haft svindleren i røret, fortæller også, at det ser ud som om, svindleren ringer fra nummeret 9610 1448 – et nummer, der rent faktisk hører til hos politiet i det midt- og vestjyske.

 

På jagt efter NemID og andre personlige oplysninger

Manden ringer typisk sent om aftenen og kan for eksempel finde på at sige, at en svindler har optaget lån i dit navn, og at han har brug for dit CPR-nummer, kontonummer og NemID for at stoppe svindelen. Men her bør alarmklokkerne ringe, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi i et opslag på Facebook. Politiet og andre myndigheder kunne nemlig aldrig finde på at ringe og bede om dine NemID-oplysninger. Er man i tvivl om, hvorvidt det virkelig ér politiet, man har i røret, opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til, at man får den pågældendes navn, lægger på og derefter ringer op via 114.

Anmeld det på politi.dk, hvis du er blevet udsat for svindel eller forsøg på det