Tysklands militær uegnet til fælles forsvar

Det tyske forsvar er endnu engang blevet kigget efter i sømmene. Endnu en gang er det blevet konstateret, at skulle det komme til et angreb på Tyskland, er landets styrker på ingen måde ”udstyret til fælles forsvar”. Det skriver Jyllands-Posten.

Der er alt, alt for meget støvet bureaukrati, og der er mangel på alt: støvler, rygsække, pansrede mandskabsvogne og ekstra personale, herunder ikke mindst it-eksperter og rengøringspersonale. Når der er uddannelsesprojekter eller øvelser, er den ene afdeling nødt til at låne udstyr af den anden.

Det tyske forsvar har ikke mindre end 20.000 ubesatte stillinger, og de rekrutter, der er kommet, er ”tykkere, svagere og dummere” end tidligere.

Sidst men ikke mindst er forsvarets indkøbssystem blevet så centraliseret, at det har udviklet sig til en flaskehals, så der kan gå år mellem indkøb og levering.

24NYT: Selv om en række EU-lande – inklusive Danmark – er på vej til at hæve forsvarsbudgetterne for at imødegå Donald Trumps ønsker, tvivler forskere på, at europæerne er i stand til at bruge de mange mia. dollar på en effektiv måde.

Der vil kunne hentes rigtig meget, hvis ikke europæerne duplikerede indkøb så meget, som de gør. Pengene til den fælles sikkerhed bruges på de samme indkøb i hvert enkelt land. Alle vil have hær, luftvåben og flåde. Alle vil have deres eget, og der er mange overlapninger. Det forhindrer mange gange en effektiv måde at bruge pengene på”, siger professor Francois Heisburg fra det ansete International Institute for Strategic Studies, IISS.