Udlændinge anholdt for dokumentfalsk og rufferivirksomhed

Københavns Politi har mandag foretaget en anholdelsesaktion mod et kriminelt organiseret netværk, som bl.a. er mistænkt for at have produceret falske ID-dokumenter til professionelle kriminelle personer, til tidligere dømte og udviste personer samt for at drive organiseret rufferivirksomhed af udenlandske prostituerede kvinder.

I samarbejde med andre offentlige myndigheder har Københavns Politi og svensk politi ransaget på adskillige adresser i Danmark og i Malmø-området i Sverige.

Der er anholdt 8 personer i Danmark i alderen 25-64 år, og i Sverige er der også anholdt flere personer.

Blandt de anholdte skal 4 fremstilles i grundlovsforhør, heraf 1 person in absentia med begæring om varetægtsfængsling bag lukkede døre.

I Danmark er der tale om 2 rumænske statsborgere på hhv. 49 og 47 år, en 45 årig italiensk statsborger, og en 34 årig pakistansk statsborger.

”Vi har i dag foretaget en vellykket aktion med flere anholdelser efter at have arbejdet med sagen i længere tid. Med dagens aktion er jeg overbevist om, at vi har ramt et netværk, som faciliterer omrejsende kriminelle grupperinger”, udtaler fungerende politikommissær Baris Tuncer fra Indbrudsafsnittet, Københavns Politi.

Tidligere er 30 anholdt
Københavns Politi har forud for aktionen løbende anholdt, dømt og udvist cirka 30 personer, som kan relateres til dette netværk.

Det kan ikke udelukkes, at der kommer flere anholdelser i sagen.