UHYGGELIGT! Sådan kan terroristerne kan vade lige ind

Arkivfoto - CCO

Grænsen ved Stockholm fungerer ikke og ifølge medarbejderne har terrorister let spil. Dermed er Danmark sårbar, fordi vi ikke har grænsekontrol imod Sverige.

Hvis en terrorist vil ind i Danmark, skal han bare flyve til Stockholm. Derfra kan han køre lige ind i Danmark, fordi vi ikke har grænsekontrol ved hverken Øresundsbroen eller færgerne ved Helsingør.

“Sidste onsdag ankom otte uzbekere til Sverige på et turistvisum. Hvis grænsepolitiet havde tilstrækkelige ressourcer, ville de sandsynligvis være blevet nægtet adgang. Men det blev et ‘hej og velkommen'” fortæller Robert Lindström, politibetjent færgeankomsten i Stockholm.

Robert Lindström er blandt de bekymrede grænsebetjente, som forsøger at råbe vagt i gevær, fordi de mener, at grænsekontrollen i Stockholm ikke fungerer.

LÆS OGSÅ:  Råbte "Allahu Akbar" og dræbte fem kvinder efter gudstjeneste

“Vi mangler lokaler, computere og passkannere,” fortæller Robert Lindström, der advarer om, at det gør Sverige – og altså dermed Danmark – sårbar overfor terrorisme.

“Det er mest illegale arbejdere, der passerer igennem, men undertiden også udenlandske tyve,” fortæller han til Hallandsposten og understreger, at terrorister også kan passere igennem.

Robert Lindström fortæller, at op mod 2.000 uzbekere årligt kommer igennem grænsekontrollen, fordi man ikke har udstyr og folk nok til at kontrollere, om deres påskud for at være i Sverige er sandfærdige.

Terroristen Rakhmat Akilov, der i 2017 dræbte fem og sårede fjorten ved at køre en lastbil i høj fart ned gennem en indkøbsgade i Stockholm, kom fra Uzbekistan. Så sent som i december 2018 blev en gruppe uzbekere anholdt for terrorplaner mod Sverige.

LÆS OGSÅ:  HVORFOR MON? 4 ud af 10 unge kvinder er bange for at færdes offentligt

Den 17. januar blev en tilfældig kvinde i Oslo knivdræbt af en terrorist, der var kommet fra Rusland via Sverige.

Den såkaldte tændstiksag, hvor en terrorist skulle dræbe flest muligt danskere med bomber og knive, blev ifølge anklageren også planlagt og styret fra Sverige af tilrejsende. Den sigtede, Dieab Khadigah fra Syrien, skulle ifølge anklageren mødes i Danmark med en terrorist fra Sverige.

Heldigvis blev syreren stoppet af den danske grænsekontrol i Rødby.

I sidste uge blev det opdaget, at to usbekiske statsborgere uden arbejdstilladelse arbejdede som rengøringsfolk i Arlanda Lufthavn. Lokalerne de var ansat til at holde rene tilhører – det svenske politi.

“Jeg kan sige dette: Vi har alt andet end kontrol,” fortæller en bekymret Robert Lindström.

Kommentarer