Ung mand idømt fængselsstraf for vanvidskørsel

En 23-årig mand er blevet idømt to og et halvt års fængsel for en lang række forhold, herunder en sag om vanvidskørsel. Vanvidskørslen fandt sted ved Møldrup, hvor den dømte med høj fart og alkohol i blodet blandt andet foretog overhaling til fare for en modkørende samt kørte tværs gennem en rundkørsel og påkørte en anden trafikant.

Retten i Viborg har tirsdag eftermiddag idømt en 23-årig mand fængsel i to og et halvt år og frakendt ham førerretten for bestandigt for i alt 18 forskellige forhold.

Flere af forholdene fra tirsdagens retsmøde omhandlede et kørselsforløb den 11. april i år, hvor den 23-årige mand i en rundkørsel ved Møldrup med en fart på op til 140 km/t og en promille på mindst 1,83 påkørte en anden personbil, hvis forsædepassager pådrog sig alvorlige skader i ansigtet. Forinden havde den 23-årige foretaget en hensynsløs overhaling af 4-5 køretøjer med fare for en modkørende til følge.

”Der er tale om et skoleeksempel på den type kørsel, man har ønsket at ramme med hårdere straffe for vanvidskørsel. Jeg er derfor yderst tilfreds med, at retten har idømt en lang fængselsdom og samtidig besluttet at fratage en person, der har skabt stor usikkerhed på vejene for andre trafikanter, retten til at køre bil,” siger anklager Frederik S. W. Rasmussen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Utroligt! 37-årig mand dømt for vanvidskørsel, grov vold og meget andet

Ud over vanvidskørsel blev den unge mand også kendt skyldig i en række øvrige forhold om overtrædelse af færdselsloven – herunder grove hastighedsovertrædelser fra maj 2020 og frem til anholdelsestidspunktet i april 2021.

Retten i Viborg fandt også den 23-årige skyldig i overtrædelse af knivloven, rambuktyveri og trusler, ligesom retten i forbindelse med de mange færdselsovertrædelser konfiskerede to køretøjer hos den tiltalte.

Den dømte udbad sig betænkningstid med hensyn til ankespørgsmålet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)