Vestens nye evangelium: Tænk i flok!

Det sker, at nogen uforvarende kommer til at sige sandheden. Som nu Deadlines studievært, Steen Nørskov, der under gårsdagens indslag om coronaen kom til at sige, at det handler om at udvikle en “flokmentalitet”. Han skulle have sagt “flokimmunitet”, men der var åbenbart noget, der pressede sig på.

Muligvis foresvæver det Nørskov, at magthaverne ikke frivilligt vil give slip på den krisebevidsthed, som de har haft held til at indprente i befolkningen, og som har givet dem hidtil usete magtmidler. Man skal bare sige corona flere gange om dagen, så retter folk ind.

Ganske vist er kun 47 indlagt på danske hospitaler med Covid-19- diagnoser, og ingen er døde på det seneste. Men vi skal ikke glæde os. Mørke skyer hænger over landet. Derfor skal nu også børnene vaccineres, selvom børnelægernes formand peger på, at det ikke gavner dem, for hvis de skulle blive smittet, vil sygdommen få et mildt forløb. De gamle, der befinder sig i risikogruppen, har allerede fået stikkene.

Dog kan vi se frem til om nogle måneder – eller måske i 2023 – at vende tilbage til normale tilstande, hvor man kan gå på restaurant, i teatret og mødes med slægt og venner uden at have indhentet Mette Frederiksens tilladelse. Hvis vi altså gør, som regeringen siger. Men lad os ikke blive for optimistiske. Den amerikanske sundhedsguru, Anthony Fauci, meddeler, at det vil være farligt at ophæve restriktionerne, uanset hvor mange, der er blevet vaccineret. Og skulle det lykkes at få has på den frygtede Delta-variant, kommer der nok nye varianter, som man kan skræmme befolkningen med. For folk skal holdes i snor, ellers finder de på løjer.

Og kniber det med troen på covid, har man altid klimaet at falde tilbage på. Det er gået op for EU, der ellers ikke har mange bedrifter at bryste sig af. Unionen har nu bestemt, at (Vest)Europa skal nedbringe udledningen af CO2 med 55 pct. senest i 2130, og i 2150 skal EU-området være ”klimaneutralt”. Hvad mon det skal betyde? Er ambitionen, at klimaet fra og med 2150 ophører med at ændre sig, fordi vesteuropæerne har vendt og og ned på deres økonomi? Betyder det, at de vise kvinder i Bruxelles mener, at de til den tid har fået styr på Solen?

Man skulle tro, at de havde fuldt op at gøre med at forklare, hvordan CO2 bestemmer Jordens temperatur, når det for længst er påvist, at først kommer varmen, dernæst en forøgelse af atmosfærens CO2-indhold. Det er ligesom med hestevognen. Først kommer hesten, derefter vognen.

Det vil imidlertid skade flokmentaliteten at diskutere sådanne detaljer.