Vil palæstinenserne overhovedet have fred?

Israels eventuelle annektering af dele af Vestbredden ser vi som en måde at tvinge de palæstinensiske ledere til forhandlingsbordet, skriver Max Meyer, formand for Dansk Zionistforbund, i Berlingske. Men vil palæstinenserne overhovedet have fred? Israel er interesseret i regional stabilitet og fred, men er palæstinenserne?

Palæstinenserne har forladt forhandlingsbordet ved hver eneste historiske mulighed: 2000, 2008 og 2014. Hvad med, at vi fik gang i forhandlingerne? Skal palæstinenserne belønnes for ikke at møde frem til forhandlingerne?

Skal der snart afholdes valg i de palæstinensiske områder? Kan en 84-årig Mahmoud Abbas blive ved med at regere på dekret? Han blev valgt i 2006. Har Abbas nogen som helst kontrol med terrororganisationen Hamas i Gaza? Listen er lang, når det kommer til krav fra det internationale samfund til Israel, men er der ingen krav til modparten.

Man må vel forvente, at det internationale samfund snart gør det klart over for palæstinenserne, at deres fortsatte afvisning af forhandlinger ikke fremmer palæstinensernes interesser eller mulighederne for fred.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)