VILDT! Politiet har nyt i sag om ni år gammel røverisag

Mistænkt  i ældre sag om væbnet bankrøveri anholdt i Spanien og udleveret til Danmark

Den 12. oktober 2009  begik en større gruppe af gerningsmænd – et særdeles groft røveri mod en pengetransport og mod Jyske bank i Valby. I forbindelse med røveriet blev der anvendt pistol, maskinpistoler, motorcykler og stingerspikes. Gerningsmændene fik  et udbytte på ca. 2,4 millioner kroner.

Den daværende efterforskning førte til anholdelse af en række personer, hvoraf 3 mænd hver blev idømt fængsel i 3 år og 11 måneder med indrejseforbud for bestandig.

Den 23. november 2017 tilgik der sagen helt nye oplysninger, hvilket førte til, at efterforskningen af det grove røveri blev genoptaget.

Denne nye efterforskning førte til, at mistanken kunne rettes mod yderligere en gerningsmand, der øjensynligt befandt sig i udlandet. Derfor afsagde retten på Frederiksberg i maj 2018 kendelse om varetægtsfængsling (in absentia) af den mistænkte.

På baggrund af fængslingskendelsen blev der i august 2018 i første omgang udsendt en nordisk arrestordre, hvilket senere  blev udvidet til en europæisk arrestordre. Dette resulterede d. 13. november 2018 i, at den efterlyste blev anholdt i Spanien.

Københavns Politi anmodede efterfølgende om udlevering af den mistænkte fra Spanien til strafforfølgning i Danmark. Udleveringen fandt sted i går.

Den mistænkte er blevet sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens § 288, stk. 2, jfr. stk. 1, nr. 1, og han vil  her til formiddag  blive fremstillet i grundlovsforhør i retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling. Anklageren vil begære afholdelsen for lukkede døre.

Københavns Politi vil på nuværende tidspunkt derfor ikke give yderligere oplysninger i sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)