Vinterherberg for hjemløse i København åbner snart

Mandag den 5. december åbner Grace Kbh, der er Blå Kors’ værested i København, igen dørene til et vinterherberg for byens udenlandske hjemløse. Udover varme, tryghed og en seng at sove i giver herberget også mere overskud til at håndtere de problemer, der har ført til hjemløshed.

Grace Kbh, der er Blå Kors’ værested og morgenmadscafé for hjemløse i København, åbner igen i år et vinterherberg for byens udenlandske hjemløse.

Som lovgivningen i øjeblikket er skruet sammen, må udenlandske hjemløse nemlig ikke benytte de almindelige overnatnings- og botilbud til hjemløse, selvom de opholder sig lovligt i landet.

“Det er en meget udsat gruppe af mennesker, som for de flestes vedkommende er kommet til landet for at arbejde, men hvor forskellige ting er gået galt undervejs eller i hvert fald ikke er gået som forventet,” siger Sofie Weinreich Engell, der er leder af vinterherberget.

Flere af de hjemløse er både fysisk og psykisk hårdt mærket af livet på gaden. Derfor er herbergets arbejde formentlig i sidste ende med til at redde liv.

“Der er virkelig koldt og vådt udenfor lige nu. Det gør en kæmpe forskel, at man véd, at man har et tørt, varmt og sikkert sted at sove om natten. Det giver mere overskud til at få styr på sit liv, finde arbejde, få lægehjælp eller evt. undersøge muligheden for at komme hjem til sit hjemland igen, hvis det er det, der er det bedste,” forklarer Sofie Weinreich Engell.

LÆS OGSÅ:  Det sociale område i København er nu så grelt at personalet siger fra

Brug for flere frivillige

Vinterherberget har brug for en del frivillige, for at det hele kan løbe rundt. Sofie Weinreich Engell håber derfor, at der er nogle gode mennesker i København, der har lyst og overskud til at hjælpe.

“Hvis man har lyst til at gøre noget godt for andre, er det her en god måde at gøre det på. Det er virkelig noget, det gør en stor forskel for de her mennesker,” fortæller Sofie Weinreich Engell.

Som nattevagt skal man først og fremmest tage imod gutterne, som Sofie Weinreich Engell kalder dem, og sørge for, at de kommer godt i seng, og så skal man vække dem næste morgen og gøre lidt morgenkaffe klar.

Ifølge Sofie Weinreich Engell kan en nattevagt sagtens kombineres med et liv som studerende.

“Der er masser tid og ro om natten til fx at skrive speciale, og vi sørger for snacks, så man kan holde sig vågen. Vi har også en Netflix-profil til nattevagterne,” siger Sofie Weinreich Engell med et glimt i øjet.

Der er altid både en frivillig og en medarbejder på vagt.

Velkommen til informationsmøde

Torsdag den 1. december kl. 18-19 inviterer Grace Kbh alle interesserede til informationsmøde på Åboulevarden 50.

Her kan man se stedet, høre mere om de mennesker, der bruger vinterherberget og i det hele taget blive klædt godt på til at være frivillig nattevagt.

LÆS OGSÅ:  Nyt herberg giver bedre og tryggere rammer for unge hjemløse

Vinterherberget holder til på Åboulevarden 50 og har åbent hver aften og nat fra kl. 21.30-7.00.

Er man interesseret i at give en hånd med, men forhindret i at komme til informationsmødet, kan man gå ind på Grace Kbh’s hjemmeside og finde kontaktopslysninger på Sofie Weinreich Engell.

Vinterherberget har åbent fra 5. december til 15. marts 2023.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)