Anna Ancher inspirerer til malerisk strik

Skagensmalerinden Anna Ancher fandt sin egen stil og legede med lys og farver på en måde, der stadig inspirerer andre kunstnere og kunsthåndværkere. Strikdesigner Ditte Larsen har nu sat Anna Ancher på pindene, så det er muligt at iklæde sig Anna Anchers farvepalet.

Anna Anchers malerier er helt enestående og tiltrækker til stadighed et stort publikum, der gerne vil se nærmere på hendes leg med farver og lys. Interessen for hendes kunst er så stor, at Statens Museum for Kunst og Skagens Museum i år laver en stor udstilling med hendes værker. Også strikdesigner Ditte Larsen har studeret værkerne og ladet sig inspirere af 12 af malerierne til den stemningsfulde strikkebog Anna Ancher på pindene. Ditte Larsen har designet 20 forskellige modeller til kvinder, der vil klæde sig i smukke farver. Side om side med strikkeopskrifterne er Anna Anchers malerier gengivet, så det er synligt, hvordan farvernes dybde og tekstur går igen fra lærredet til strikkepindene. På den måde understreger Ditte Larsen, at strikning i sandhed er et kunsthåndværk, som er lige så aktuelt i dag, som da Anna Ancher malede kvinder, der sad med deres håndarbejde i hænderne. Anna Ancher på pindene bygger bro mellem fortidens og nutidens kvinder.

Den unikke strikkebog forener kunsthistorie og håndarbejde på sin helt egen måde. Kunst- og litteraturforsker Lilian Munk Rösing har skrevet bogens forord, som binder kunsthistorien og strikdesignet sammen. Lilian Munk Rösing introducerer læserne til Anna Anchers univers og viser, hvordan både farver og former nu er sat på pinde. Med den aktuelle udstilling af Anna Anchers malerier er det muligt ved selvsyn at konstatere, at Ditte Larsen har ramt tonerne og farverne så godt, at strikket vil gå i et med malerierne.

LÆS OGSÅ:  Danskerne strikker som aldrig før i sommermånederne

Ditte Larsen har gennem mere end 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. I årtier har hun leveret strikkeopskrifter til danske magasiner og ugeblade, udgivet flere strikkebøger og grundlagt butikken ”Sommerfuglen” på Vandkunsten i København.

Fakta om bogen:

Titel: Anna Ancher på pindene – malerisk strik af Ditte Larsen
Forfatter: Ditte Larsen med forord af Lilian Munk Rösing
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740660319
Sidetal: 134 sider
Vejl. udsalgspris 279,95 kr.
Udkommer d. 8. feb. 2020