Borgmesteren svigter gangbesværede i København

Dansk Folkeparti fik for alvor hul på debatten om handicapvenligheden på sidste møde i Borgerrepræsentationen. 

Medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, Cheanne Nielsen, mener langt fra, at Enhedslistens Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, tager hensyn til gangbesværede, når man river veje op og bygninger ned.

Cheanne Nielsen er
Kandidat til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti i København. Hun mener ikke at opfordringer til tyveri og herværk er en “gimmick”.(Foto: Charlotte Trippetti)

Borgmesteren afviste pure at tage problemerne med svær fremkommelighed alvorligt. Hun krævede flere penge til sin forvaltning, før der kunne gøres noget. Det er dybt kritisabelt. Cheanne Nielsen påpeger, at man ikke kan vente med at tale om problemerne, til det årlige budget for København skal forhandles.

 

“Så må gangbesværede vente et helt år på hjælp til at komme frem i København i lange perioder. Det er slemt med den forbrugeruvenlige adfærd fra Enhedslisten. Men det sker, fordi borgmesteren og hendes forvaltning gang på gang glemmer, at ikke alle kan gå hele vejen ned til et andet busstoppested under omlægning af en busrute,” siger Cheanne Nielsen til 24NYT.

“Især,” fortsætter Nielsen, “har jeg gentagne gange mindet borgmesteren om katastrofen i Tingbjerg, hvor omlægning af en vej gav ældre og handicappede med gangbesvær store problemer. De var faktisk reelt isolerede i flere måneder, fordi det ikke var muligt at komme ud at handle uden at skulle betale 300 kr. i taxakørsel.

Efter min debat med borgmesteren på mødet d. 22. april, tager hun stadig afstand fra at finde løsninger for borgerne. Man tror det er løgn. Hun vil vente, men problemerne er der netop nu. Indtil vi forhandler budgettet til efteråret.”

Dansk Folkeparti har foreslået, at det skal være muligt for gangbesværede at kunne bevæge sig rundt, hver gang gravearbejder går igang. “Det er ret enkelt,” slår Cheanne Nielsen fast, “…og det er altafgørende for livskvaliteten.”

Borgmesteren stod helt alene med sit pengeargument, mens flere andre partier bakkede Dansk Folkepartis forslag op. SF kaldte det et nybrud. Radikale anerkendte, at der ikke er gjort nok. “Men Enhedslisten svigtede endnu engang de ældre og handicappede. Er det virkelig den politik, som københavnerne vil have?,” slutter Cheanne Nielsen, der genopstiller til kommunalvalget i november.