Dansk Folkeparti: Erdogans imamer skal have indrejseforbud

Foto: Kenneth Kristensen Berth (DF) (kennethkristensenberth.dk)

Står det til Dansk Folkeparti, skal det være slut med, at Erdogan-regimet sender imamer til Danmark. De tyrkiske moskeer er en sikkerhedstrussel, mener politiker.

Har man Kirkeministeriets anerkendelse, får man klækkelige skatterabatter. Det er samtidig regeringens garanti overfor det omgivende samfund, at moskeen er på Danmarks side.

Det betyder, at f.eks. folkeskoler tror, at de kan være trygge ved moskeerne.

De kan sende elever på ekskursion til moskeerne som en del af religionsundervisningen, og imamerne interviewes til skoleopgaver.

Gør skoler sårbare

Men nu viser det sig, at mange skoler i god tro har sendt folks børn i armene på radikale trossamfund og hadprædikanter.

Jyllands-Posten kunne nemlig tidligere på måneden afsløre, at Kirkeministeriet i årevis under skiftende regeringer har blåstemplet trossamfund uden at kontrollere, om de er radikale.

En af moskeerne er Imam Ali moskeen i København, der er under mistanke for at hjælpe iranske statsterrorister med at gennemføre angreb mod flygtninge i Danmark.

Erdogan radikaliserer i Danmark

I Dansk Folkeparti ser man ikke kun den iranske moské som en trussel.

Også det tyrkiske regimes 30 moskeer i Danmark er et alvorligt problem. Det fortæller partiets EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF).

“De tyrkiske imamer fungerer som agenter for AKP-regimet,” siger han med henvisning til den tyrkiske præsident Recep Erdogans regeringsparti. Kenneth Kristensen Berth mener, at den tyrkiske stats Direktorat for Religiøse Anliggender, Diyanet, radikaliserer indvandrere i Danmark.

LÆS OGSÅ:  Tyrkiet maser sig ind på gasføringsaftalen mellem Israel, Grækenland og Cypern i det østlige Middelhav

“Moskeerne skal lukkes og Diyanets imamer skal have indrejseforbud. Det er stensikkert, at Erdogans moskeer og imamerne radikaliserer herboende tyrkere,” siger han til 24NYT.

En sikkerhedstrussel

Ifølge DF’eren bruger den tyrkiske præsident moskeerne til at kontrollere tyrkere i Europa. De sikrer tyrkiske udvandrere og efterkommeres loyalitet overfor regimet og bruger dem som brikker i politiske spil.

De mange tyrkere, bosiddende i Danmark og andre EU-lande, kan bruges af den tyrkiske stat – også militært – såfremt Tyrkiet skulle komme i konflikt med Vesten:

“Erdogan forsøger at fastholde de i Europa bosiddende tyrkere som loyale tyrkiske undersåtter, og dermed skaber han en femtekolonne indenfor EU’s grænser. Hundredetusindvis af mennesker har deres loyalitet over for den tyrkiske regering og ikke over for det land, de bor i. Det er farligt, når det kommer til en konflikt med det pågældende land,” mener Kenneth Kristensen Berth.

DF: Frem med bulldozeren

Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen vil også de tyrkiske moskeer til livs. Han har tidligere overfor 24NYT gjort det klart, at partiet er klar til at bulldoze radikale regimers moskeer i Danmark.

Både når det gælder den iranske moské og det tyrkiske regimes indtil videre 30 moskeer i Danmark.

“Enten så skal de rives ned, hvilket vil sende et meget stærkt signal, eller også så skal bygningerne bruges til andre formål. Fremstår bygningerne udadtil som en traditionel stormoské med kuppel og det hele, så skal det væk. Det er ubehageligt at se på, når man ved, hvilke værdier og principper, de repræsenterer,” siger Martin Henriksen med henvisning til den iranske og de tyrkiske moskeer.

LÆS OGSÅ:  Diplomatisk krise: Holland ikke alene mod Tyrkiet.

S samarbejder med Tyrkiet

Socialdemokratiet har i årtier samarbejdet med den tyrkiske stat om oprettelsen af radikale moskeer i Danmark.

21 Diyanet-moskeer er det blevet til under socialdemokratiske borgmestre.

Venstre-borgmestre har banet vejen for seks tyrkiske moskeer og konservative borgmestre for tre.