De ældre generationer har fucked up

Når der er så mange i den unge generation, der lider af stress, angst, depression og ensomhed, skyldes det, at den ældre generation har fucked up, skriver Emilia van Hauen, der er kultursociolog, bestyrelsesmedlem og forfatter, i Berlingske.

”Det er en (samfunds) katastrofe og et tegn på det vildeste svigt, som de ældre generationer er ansvarlige for. For med ihærdigt arbejde og store ambitioner har vi desværre formået at skabe et samfund, der er dårligt egnet til mennesker. Det viser den ene sociale undersøgelse efter den anden, og på det nyligt afholdte folkemøde var et af de helt store emner præcis krisen i de unges mentale velbefindende”.

24NYT: Ensomhed, stress, angst og depressive tanker er blevet en dansk folkesygdom. Det må derfor betegnes som et paradoks, at Danmark siden 2012 har ligget i toppen af FN’s liste over verdens mest lykkelige lande. Forklaringen må være, at når danskerne i FN’s meningsmålinger svarer, at de er lykkelige, skyldes det, at kun de færreste har lyst til at indrømme, at der er noget grundlæggende galt med deres land, og at de faktisk mistrives og er ulykkelige. Læs mere her.