Glimrende! Kæmpede for ISIS – udvises af Danmark

En 27-årig mand fra Glostrup skal nu fem år i fængsel for at lade sig hverve af og kæmpe for terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Derefter skal han udvises af Danmark for bestandigt.

Den nu 27-årige blev anholdt den 7. april 2016 af Københavns Politi under en koordineret anholdelsesaktion mellem Københavns Politi og PET, fordi en forudgående efterforskning satte ham i forbindelse med terroraktiviteter i Syrien. Han har siddet varetægtsfængslet siden, mens politiet har efterforsket sagen.

Ifølge politi og anklagemyndighed meldte han sig i november 2013 til at kæmpe for Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i Syrien, hvor han over to perioder i 2013 og 2014 fik våbentræning og deltog i kamphandlinger for terrororganisationen.

Han var desuden tiltalt for at sætte ild til møbler i sin celle under varetægtsfængslingen i Kolding Arrest i juli 2016 og dermed udsætte andre for overhængende fare.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvem er det som er paranoid ?

Et nævningeting ved Glostrup Ret fandt fredag den tiltalte skyldig, idømte ham fem års fængsel og bestemte, at han fortsat skal være varetægtsfængslet efter dom.

Den dømte er statsborger i Tyrkiet og skal desuden udvises af Danmark for bestandigt efter afsoning af fængselsstraffen.

-Det er yderst alvorligt, at den pågældende udrejste og tilsluttede sig terrororganisationen IS for at lade sig træne og oplære til terrorhandlinger – og det har retten straffet hårdt, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg.

Den dømte har anket dommen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb