Højesteretsdommer: Koranen forpligter troende til at begå terror – dansk forsker er enig

Højesteretsdommer opfordrer troende til at erklære religiøse opfordringer til terrorisme for ugyldige.

Ifølge en australsk højesteretsdommer forpligter Koranen troende til at føre krig. Dommeren opfordrer til, at almindelige troende offentligt tager afstand fra voldelige vers i deres hellige bog for at tage modet fra fundamentalister.

“Terrorister bruger vers i Koranen som argument for en islamisk pligt til at begå religiøst inspireret vold. Dette har vi set i en række sager”, fortæller højesteretsdommer Des Fagen i forbindelse med terrorsag der kører i Sidney.

Højesteretsdommeren mener, at der er en række vers i den for muslimer hellige bog, som opfordrer til at føre krig.

“Troende i Australien bør offentligt tage afstand fra vers i Koranen, som opfordrer til at føre krig. På den måde kan de svække moralen hos terrorister,” sagde højesteretsdommeren ifølge en række australske medier, herunder SBS.

Farligt at tage afstand

Mindst én troende i Australien har offentligt valgt at tage afstand fra religionens opfordringer til vold og terror. Han måtte efterfølgende gå under jorden grundet religiøse dødstrusler.

Den danske sprogforsker Tina Magaard har gennemgået teksterne hos verdens 10 største religioner. Formålet var at undersøge, om nogen af religionerne opfordrer til vold. Konklusionen er klar“Teksterne i islam adskiller sig klart fra de øvrige religioners tekster ved i højere grad at opfordre til vold og aggression over for anderledes troende. Der findes også direkte opfordringer til terror. … Desuden er der i Koranen hundredvis af opfordringer til kamp mod anderledes troende.”

En tysk undersøgelse, som bygger på dybdegående interviews med hele 45.000 forsøgspersoner konkluderer, at islam er den eneste religion i verden, hvor folk bliver mere parate til at begå vold, des mere troende de er.

LÆS OGSÅ:  Råbte "Allahu Akbar" og dræbte fem kvinder efter gudstjeneste

Afstandstagen fra profetens påbud – herunder pligten til hellig krig – betragtes som frafald. Ifølge deres religiøse love skal frafald straffes med døden.