Hvor godt kender du Danmarks Underholdningsorkester?

🗞 I dag udkommer vores helt nye avis ‘Optakt til efteråret 2022’. Her dykker vi ned i den stolte tradition og historie, der har formet orkestret. Ambitionen er at give et klart billede af hvor orkestret kommer fra, hvad vi er aktuelle med lige nu, og hvor vi er på vej hen 🎶

Mød Danmarks Underholdningsorkesters direktør Andreas Vetö (foto: Rumle Skafte)

Vidste du, at…

🎵 orkestret blev grundlagt i 1939 af Danmarks Radio, dengang kaldt Statsradiofonien, som et supplement til det store Radiosymfoniorkester.

🎵 orkestret spillede dagligt i dansk radio gennem 75 år og var Danmarks mest kendte klassiske orkester.

🎵 oprindeligt var orkestrets kernerepertoire den lette underholdningsmusik. Orkestret stod også for indspilninger af soundtracks til en række store TV-shows, serier og film. Eksempelvis Olsen Banden, Pelle Erobreren, En Kongelig Affære, Adams Æbler, Nikolaj & Julie, Riget, Nynne, og DR’s store Juleshow samt Jul på Slottet.

🎵 Danmarks Underholdningsorkester er nu et selvstændigt orkester, der ejes af musikerne. Vi præsenterer musikalske oplevelser i hele landet – på tværs af både genrer og generationer.

🎵 Fra 2017 er orkestret ekspanderet fra 10 koncerter til op mod 100 koncerter her i 2022. Dertil hører en stigende forventet omsætning fra lige over 10 millioner kr. i 2017 til et budget på over 35 millioner kr. i 2022. Repertoiret er bredt og skal bygge bro mellem den rytmiske og den symfoniske musik.

Historien om Danmarks Underholdningsorkester er et rigtigt eventyr. Og som ethvert godt eventyr rummer historien masser af modstand, kamp og en god morale. Historien om Danmarks Underholdningsorkester er enestående, men aldrig blevet udgivet samlet. Den opfordring er hermed givet videre ✏️ I avisens afsnit “intermezzo”, kan I finde highlights fra historien.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)