I Senesinos fodspor

Kastratsangeren Senesino var en af barokkens mest eftertragtede operasangere, og han levede et på alle måder højdramatisk liv både på og af scenen.

Ligesom for nutidens popstjerner, så var alt i kastratsangeren Senesinos liv i offentlighedens søgelys. Han blev i sin samtid ofte beskrevet som en arrogant diva, der var utilregnelig at arbejde sammen med, og pressen jagtede ham. Men historiske kilder røber, at der var mere bag facaden hos den berømte Senesino.

Den sceniske koncert I Senesinos fodspor begynder i London i 1720’erne, hvor Senesino var på toppen af sin karriere og arbejdede sammen med komponisten Händel. Men forholdet mellem de to store personligheder var ikke altid helt gnidningsfrit, og Senesino mærkede også konkurrenterne ånde ham i nakken.

Senesinos storhedstid fortælles gennem opera, drama og musikalske overraskelser, når Camerata Øresund og ­studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sammen med det unge stortalent, kontratenoren Steffen Jespersen, og kollegaen Magnus Berg følger i Senesinos fodspor.

Kontratenoren Steffen Jespersen har skabt idé og tekst til I Senesinos fodspor. Steffen Jespersen er en del af Young Artists Programme ved Operaakademiet, og er desuden en del af den musikalske satiregruppe MAGT, der leverer samfundsrevsende lussinger i firstemmig harmoni.

Medvirkende:
Peter Spissky, dirigent og koncertmester
Steffen Jespersen, kontratenor
Magnus Berg, skuespiller
Camerata Øresund