Intet opgør med uddannelsessnobberiet

Med jævne mellemrum koger medierne suppe på, at gymnasiet fortsat er de unges foretrukne uddannelsesvalg efter grundskolen på trods af utallige politiske indsatser.

I dagens Berlingske henvises der således igen til det velkendte faktum, at Danmark i 2030 vil mangle ca. 100.000 faglærte. Ikke desto mindre afslører nye tal, at der igen i år er langt flere skoleelever, der vælger at søge en gymnasial uddannelse end en erhvervsuddannelse. Nemlig 72,1 pct. mod 19,1 pct.

Kun 2 pct. af de unge mener, at erhvervsuddannelserne er de mest prestigefyldte ungdomsuddannelser. Omvendt mener 37 pct., at det almene gymnasium er det mest prestigefyldte.

Der bliver dog intet seriøst opgør med uddannelsessnobberiet, for politikerne ikke har nogen interesse i at udfordre traditionerne, forventningerne og snobberiet i forhold til de unges uddannelsesvalg. Der er ingen stemmer i det. Og så er politikerne selv akademisk uddannede forældre og har derfor ganske forståeligt ingen interesse i at tvinge deres egne børn til at uddanne sig som faglærte. Læs mere her.