Ny undersøgelse: Kæmpe flertal af danskerne stoler ikke på de etablerede medier

Mens de etablerede medier flere gange har forsøgt at diskreditere nyopståede mediekanaler med negative prædikater, så viser nye tal, at danskerne i høj grad sætter spørgsmålstegn ved – ja, de etablerede medier.

Norstat har lavet en måling for altinget.dk. Her svarer 61 procent af danskerne, at de etablerede medier har problemer med troværdigheden. 13 procent svarer ”ja, meget” til spørgsmålet, 48 procent svarer ”ja, til dels”, mens 28 procent svarer ”nej”.

 

DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup mener tilsyneladende ikke, at forklaringen skal findes i misvisende og venstredrejet journalistik, som mange – bla. Den Korte Avis – har skrevet om de sidste år.

Netop Den Korte Avis, der normalt ikke regnes for et ‘etableret medie’, men som nyder stor opbakning i befolkningen og på kort tid opnåede imponerende læsertal, har opfundet begrebet ‘journalistisk Venstreparti’ som en betegnelse for de venstredrejede, etablerede medier i Danmark.

LÆS OGSÅ:  Leverer TV2 et fake news-indslag her? Døm selv

I en kommentar til undersøgende fra Norstat siger Haarup, at forklaring nok bør findes i, at det er de medier der “råber højst” og “er grovest”, som løber med opmærksomheden.

”Medierne har i mange år fungeret som autoriteter i den offentlige debat, som man har kunne læne sig op af. Men i takt med, at tv-stationerne og omnibusaviserne har mistet deres autoritet, så er det dem, der råber højest og er grovest, som løber med opmærksomheden”, udtaler han ifølge altinget.dk.

Har du tillid til de etablerede medier i Danmark? Skriv din mening herunder i kommentarfeltet og del gerne artiklen på facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb