Klumme: Kryptokommunisternes slagne vej


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Kryptokommunisterne (EL) har som – deres (eneste) fornuftige – princip, at partiets folketingsmedlemmer ikke kan vælges for mere end to efterfølgende perioder. Det betyder, at f.eks. den nuværende parlamentariske leder Pernille Skipper ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det var ønskeligt, om andre partier ville indføre tilsvarende regler, så man derved fik begrænset mængden af levebrødspolitikere. Og tilmed undgik oplevelsen af disses ofte ynkelige adfærd, når deres storhed af den ene eller anden grund alligevel smuldrer (jfr. Lars Løkke). Skadeligt for folkestyrets anseelse.

Exit-politikerne fra den ekstreme venstrefløj klarer sig derimod tit fint. Red Barnet, Danmarks Naturfredningsforening m.fl. har således givet afdankede kryptokommunister uden almindelig erhvervserfaring gode job og indkomstmuligheder. Neosocialisten Steen Gade – også uden administrativ erfaring – blev skam direktør for Miljøstyrelsen. Ikke de gængse, men helt specielle kvalifikationskrav gælder tilsyneladende for sådanne postmarxistiske “fund”. Der er desværre også eksempler på, at venstreekstremister i forskellig udgave bare fortsætter “karrieren”, især i S.

Det skal nok gå for Pernille Skipper, der er cand.jur. Hun har i hvert fald erfaring fra at navigere i farvandet mellem Lev Trotskij, socialdemokrater (som Lev og andre bolsjevikker udryddede på stribe) og Radikale.

Værre ser det – måske – ud for neosocialisten Pia Olsen-Dyhr, der bare bliver ved, da hun ikke rammes af den fremsynede tidsbegrænsning. Og endnu værre for en som Lars Løkke; han er nok stadig “med”, men på for ham åbenlyst utilfredsstillende niveau, fordi han ikke – som sin forgænger i formandsstolen – formåede at stå ordentligt af i tide. En pekuniær trøst for Dyhr & Løkke er, at de dog får en bedre pension.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hokus pokus - nu kun 30 mia. kr.

Men Skipper skal nok klare den. En eller anden statslig styrelse eller offentligt subsidieret organisation, her eller hisset, byder sig givetvis til. Måske noget med relationer til Kina, hun er jo alligevel en slags kommunist? Det kan hurtigt blive aktuelt.

Venstreekstremisterne bider sig fast. De afdankede har en lys fremtid, også de mest ekstreme af dem.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)