RYSTENDE! Danmark i en terror-sandwich: Tyskland og Sverige advarer om mere vold og terror

Politiet i både Tyskland og Sverige advarer om stigende terror og vold. I midten, som en bøf i en sandwich, er Danmark. Er der behov for mere grænsekontrol?

En ny svensk rapport fastslår, at der i dag er 15.000 bandekriminelle i Sverige. Til sammenligning vurderede Rigspolitiet, at der pr. 1. januar 2018 var 1314 rockere og bandemedlemmer i Danmark. Samtidigt er antallet af radikale religiøse i Sverige på få år mangedoblet fra 200 til mange tusinder.

Særligt på grænsen til Danmark står det slemt til. Ifølge Mattias Sigfridsson, chef i Malmøs politi, er der behov for 7200 flere betjente alene i Malmø-området. Det er en 10-dobling i forhold til de 800 betjente, der i dag arbejder i regionen. Og det regnskab “holder kun, hvis ingen er syge eller skal på kursus,” undertreger Mattias Sigfridson ifølge SVT. Manne Gerel, forsker ved Malmø Universitet, vurderer dog ifølge SVT, at der slet ikke er ressourcer til at dække et sådan behov.

Sverige slog i 2018 endnu en gang rekord i antal skuddræbte: 44. Men på trods af øget fokus på kriminalitet og radikalisering har svensk politi svært ved at håndtere situationen.

Stockholms politis ekspert i bandekriminalitet taler om, at situationen minder om en form for krigstilstand.“  Ifølge Sveriges rigspolitichef, Anders Thornberg, er der ikke håb om bedring foreløbigt. Anders Thornberg advarer derimod om, at 2019 bliver et tufft i år. “Vi ser ingen tegn på, at det mindsker endnu,” fortæller han ifølge Sydsvenskan.

LÆS OGSÅ:  Prismodtager har sat dansk hjerteforskning på verdenskortet

Tyskland advarer

Også syd for Danmark advarer myndighederne om et hårdt 2019.

“Det Tyske Politiforbund frygter en stigning i terror og voldskriminalitet i det nye år. Det vil kræve en stor indsats at sikre, at samfundet ikke falder yderligere fra hinanden,” advarer det tyske politiforbunds formand Rainer Wendt.

Rainer Wendt advarer om stigende vold og terror i både Tyskland og resten af Europa. Uden at sætte ord på hvilke “grupper” politiet er bekymret over advarer han om, at “visse samfundsgrupper” kan forventes at øge de voldelige angreb på vores stater.

Og i midten er Danmark, som en bøf i en terror-sandwich. Uden nogen som helst grænsekontrol imod øst, og ingen udrejsekontrol og kun stikprøvevis indrejsekontrol imod syd.

I sidste uge blev en tilfældig kvinde stukket ned i Oslo. Angrebet efterforskes som terror. Gerningsmanden kom ind i Norge via Sverige.

Hvad mener du? Bør Danmark indføre grænsekontrol imod Sverige? Og bør der også være udrejsekontrol?