Store politistyrker på stedet efter melding om bevæbnet person. “Vi tager ingen chancer”

Kl. 10.21 i dag, 6. september 2018, modtog Nordjyllands Politi melding om et skyderi i Mariager. Det viste sig at være uden hold i virkeligheden.

Det var en anmelder, der til politiet oplyste, at der var blevet afgivet skud på en adresse omkring adressen Spurvejvej i Mariager, og at en bevæbnet person skulle have forskanset sig.

Politiet sendte straks store styrker til området for at omringe det formodede gerningssted, og i den forbindelse var nogle veje i i området også kortvarigt afspærret, mens politiet arbejdede på stedet, ligesom en ambulance holdt parkeret i nærheden, såfremt der skulle være tilskadekomne personer.

I forbindelse med politiets indsats i området arbejdede betjente blandt andet på en adresse på Spurvej.

Efterforskningen kunne dog hurtigt klarlægge, at der ikke var hold i anmeldelsen – der var således ikke blevet afgivet skud, hvorfor ingen personer heller ikke er kommet til skade i forbindelse med hændelsen.

Afblæst – politiet ude af området igen 
Politiet kunne derfor afblæse indsatsen efter kort tid.

”Men i sådan en situation tager vi ingen chancer – vi reagerer på de oplysninger, vi får og sender naturligvis straks politi-styrker til stedet,” siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.

Politiet var på stedet i halvandens times tid, hvorefter styrkerne igen forlod området.

”Vi arbejdede kortvarigt i området. Vi skulle have fuldt overblik over hændelsesforløbet og foretaget afhøringer,” siger Henrik Skals.

Blandt andet vil anmelderen blive afhørt, hvorefter politiet vil tage stilling til, hvorvidt der skal rejses sigtelse for falsk anmeldelse.

Kommentarer