Klumme: Vanvidsbilister skal 6 år bag tremmer 


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

En bil er som regel et godt og sikkert transportmiddel. Men i den forkerte persons hænder, kan en bil forvandles til et livsfarligt instrument, der kan påføre omgivelserne død og ødelæggelse.

For blot få uger siden blev femårige Aya kørt ihjel af en kriminel indvandrer, der samtidig var beruset, da han helt umotiveret påkørte Aya og hendes mor på Frederiksberg. Den lille pige overlevede ikke de voldsomme kvæstelser.

Sidste sommer blev en politibetjent også kørt ihjel af en grænseløs vanvidsbilist med indvandrerbaggrund, mens betjenten blot passede sit arbejde på de københavnske gader og stræder. Det er blot to af mange tragiske menneskeskæbner over de senere år, hvor uskyldige mennesker er blevet dræbt eller invalideret af hensynsløse vanvidsbilister.

I DF har vi fået mere end nok nu! Vi er trætte af ofte korte, ja nærmest symbolske straffe, når en vanvidsbilist har dræbt endnu en uskyldig dansker. Derfor har vi nu fremsat lovforslag om, at vanvidsbilisme skal koste seks års fængsel. Begrundelsen er, at vi ønsker vanvidsbilisterne helt væk fra da danske veje – og udvist til oprindelseslandet, når de ikke er danske statsborgere. Den positive effekt ved en lang fængselsstraf vil være, at de er fjernet fra de danske veje under afsoningen og samtidig bliver der sendt et signal til vanvidsbilisterne om, at deres hensynsløse adfærd udløser en betragtelig fængselsstraf.